NIDM RONDE 9 - Brugse BC / Kortrijkse BC

Wedstrijden-Compétitions : Links, resultaten & informatie - Liens, résultats et info.
Tornooien-Tournois : Links, resultaten & informatie - Liens, résultats et info.

Moderator: Stany Buyle

Martin Ravestyn
Berichten: 13
Lid geworden op: di 20 jul 2021 16:42
Actief forumlid?: Yes
Foto's ?: Yes
Contacteer:

NIDM RONDE 9 - Brugse BC / Kortrijkse BC

Bericht door Martin Ravestyn »

Brugge, 22 november 2021

Deze 9de ronde van de NIDM-competitie staat in de schaduw van de 4de coronagolf die Europa overspoelt. In Nederland moet de horeca verplicht sluiten om 20u, waardoor er enkel nog competities kunnen gespeeld worden overdag.

In België zijn de maatregelen iets minder drastisch: verplicht ‘groen’ Covid Save Ticket gecombineerd met het dragen van een mondmasker. Toch hebben de beleidsmakers een opening gelaten voor de binnensporten: Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld tijdens het sporten. De meerderheid van de biljarters draagt een bril. De combinatie van een bril en een mondmasker is nefast (bril dampt aan) en bijgevolg is het dragen van een mondmasker onmogelijk.

De verplaatsing naar de Brugse BC is opnieuw cruciaal voor het behoud van KKBC Lamett. Onze 2de man is nog niet beschikbaar (wel genezen van covid maar CST nog niet groen !).

Onze invaller Frédéric Roelants startte sterk en stond na 7 brtn 10/5 voor op Koen Saver. Frédéric kon deze voorsprong nog een tijdje vasthouden. In beurt 17 lukte Koen Saver een reeks van 6 en hij gaf deze kleine voorsprong niet meer af. (33/40 in 27 brtn).

Frédéric Béghin startte nog straffer. Van acquit met een reeks van 8, wat resulteerde in een mooie tussenstand van 16/8 in beurt 8. Bart Leys, vaste sparringpartner van de afwezige Martin Ravestyn, is soms onvoorspelbaar. Reeksen van 5 en 6, afgewisseld met een goede verdediging, brachten hem op een riante voorsprong van 32/23 in beurt 26. Frédéric kon niet reageren en verloor 33/40 in 34 brtn.

De tweede sessie begon veelbelovend voor de Kortrijkse. Twee leerlingen van professor Richard Bitalis, Philippe Vandendriessche en Henk Blauwblomme kruisten de degens. Aan motivatie ontbreekt het Philippe niet en ook nu stond hij superscherp. De tussenstanden liegen er niet om: 14/2 in 6 brtn, 26/10 in 18 brtn, 33/15 in 25 brtn, om uiteindelijk met een straat voorsprong te winnen (40/18 in 32 brtn). Proficiat Philippe.

En ook Ronny Brants zat direct in de partij. Net zoals Béghin van acquit met een reeks van 8. Steven Van Acker is wel wat meer gewoon en panikeerde niet. Het defensieve spel van Ronny deerde hem niet. Met kleine reeksen bracht hij de match en evenwicht en dat bleef zo tot op het einde. Bij een 35/37 stand leek Ronny uit te spelen. De matchbal ging echter millimeters naast. Geen herkansing meer, want Steven maakte een eind aan deze superspannende partij met een reeks van 3 (39/40 in 34 brtn).

1,142 ploeggemiddelde en toch 6/2 verliezen. Eens zal de wind draaien, en dan zijn we opnieuw vertrokken !
Plaats reactie

Terug naar “Wedstrijden-Compétitions & Tornooien-Tournois”